D’Elia Eva

D’Elia Eva
Italy

Web Site: http://www.bsidebeachtennis.com

Nickname:
not specified
Height/Weight:
170 cm / 66 kg
Nationality:
Italian
Hand:
Right
Racket:
Quicksand
City:
Taranto

Description

Nata a Taranto (ITA) il 27 Settembre 1982
Ormai una stella del BT, è una grande attaccante grazie alle sue origini pallavolistiche. E’ molto elastica e coordinata, attacca la rete ed anticipa, e può smecciare due o tre volte in fila, come un maschio.

E’ figlia di Massimo D’Elia, uno dei pioneri del BT pugliese assieme ad Alessano. Eva ha iniziato il BT giovanissima, nel 1997, poi ha sospeso l’attività alcuni anni per motivi di studio

Born in Taranto (ITA) on September 27, 1982
Now a star of BT, she’s a great offensive player thanks to her volleyball roots. Is very flexible and coordinated. Attacks the net and anticipates the oppoents, and can smash two or three times in a row, like a male. She’s daughter of Massimo D’Elia, one of the pioneers of BT in Puglia along with Alessano. Eva started playing BT very young, in 1997, then suspended the activity a few years due to study commitments

    Palmares:

  • Finalista ITF Lido Gandoli 2009
  • Finalista ITF Margherita di Savoia 2010
  • Vincitrice ITF Fiumicino 2010
  • Vincitrice BTM Tirrenia 2010
  • Vincitrice BTM SM Castellabate 2010
  • Vincitrice ITF Leporano 2010
  • Vincitrice ITF Lido Gandoli 2010
  • Vincitrice ITF Barcelona 2010
  • Finalista ITF San Marino Ottobre 2010
  • Semifinalista Campionati Italiani Singolare Indoor 2010
  • Campionessa ITF Floripa 2010
  • Finalista ITF Rio de Janeiro 2010
  • Vincitrice ITF San Marino Gennaio 2011
  • Vincitore ITF Mauritius 2011
  • Finalista ITF Cagliari 2011
  • Vice Campionessa del Mondo ITF 2011
  • Finalista ITF Grosseto 2011
  • Vincitrice ITF Golden Tour Rovigo 2011
  • Vincitrice ITF Ugento 2011
  • Vincitrice ITF Golden Tour San Benedetto d.Tronto 2011
  • Finalista ITF Fregene 2011
  • Vincitrice ITF Golden Tour Viareggio 2011
  • Campionessa Internazionali USA 2011
  • Finalista ITF Bermuda 2011
  • Vice Campionessa Europea ITF 2011
  • Campionessa Europea ITF 2011 Doppio Misto
  • Finalista ITF Buzios 2011
  • Vincitrice ITF Florianopolis 2011
  • Premio AGB Miglior Attacco 2011
  • Semifinalista Campionati Italiani Indoor FIT 2012
  • Vincitrice ITF Reunion Marzo 2012
  • Vincitrice ITF Mauritius 2012
  • Vincitrice ITF Misano Adriatico 2012
  • Finalista ITF Lido degli Estensi 2012
  • Vincitrice ITF Marina Romea 2012
  • Vincitrice ITF Grosseto 2012
  • Semifinalista Campionati Mondiali ITF 2012
  • Vincitore Trofeo FIT Città di Riccione 2012
  • Semifinalista Campionato Italiano FIT 2012
  • Campionessa Italiana FIT Doppio MIsto 2012
  • Campionessa Europea ITF 2012
  • Finalista Campionato Europeo ITF Doppio Misto 2012
  • Vincitrice ITF Master Lido Gandoli 2012
  • Premio AGB Miglior Attacco 2012
  • Vincitrice ITF Fort Myers 2013
  • Vincitrice ITF Bibione Cup 2013
  • Vincitrice ITF Grosseto 2013
  • Finalista Campionato Europeo ITF 2013 Doppio Misto
  • 3°Class Campionato Europeo ITF 2013
  • Finalista ITF VillaGe Rimini 2013
  • Campionessa Italiana FIT a Squadre 2013 (ASD Lido Gandoli)
  • Vincitrice ITF Costa do Sauipe 2013
  • Vincitrice ITF Hua Hin Open 2013
  • Campionessa Italiana FIT Indoor Doppio Misto 2014
  • Semifinalista Campionato Italiano FIT Indoor 2014
  • Finalista ITF Playa de Muro Mallorca 2014
  • Vincitrice ITF Master Cayo Loco 2014
  • Finalista ITF G1 Torre del Lago 2014
  • Vincitrice ITF S.Efisio Cup Cagliari 2014
  • Vincitrice Torneo Esibizione Roland Garros 2014 (team Italia)
  • Vincitrice BT Festival Riccione 2014
  • Semifinalista Campionato Italiano FIT 2014 Doppio Misto
  • Campionessa Italiana FIT 2014
  • Campionessa del Mondo ITF a Squadre 2014
  • Campionessa Europea ITF 2014 Doppio e Doppio Misto
  • Vincitrice ITF G1 New York 2014
  • Vincitrice ITF G1 Bermuda 2014
  • Vincitrice ITF G1 Puerto Rico 2014
  • Vincitrice ITF Lido Gandoli 2014
  • Vincitrice Gran Premio FIT Riccione 11/2014
  • Premio AGB Miglior Attacco 2014
  • Campionessa Italiana FIT Indoor 2015
  • Vincitrice ITF G1 Mauritius 2015
  • Vincitrice ITF Playa de Muro Mallorca 2015
  • Finalista ITF G1 Castiglione d.Pescaia 2015
  • Finalista ITF G1 Bibione 2015
  • Finalista Campionato Italiano FIT Doppio e Doppio Misto 2015
  • Finalista ITF G1 Città di Riccione 2015
  • Campionessa del Mondo ITF a Squadre 2015
  • Semifinalista Campionato Mondiale ITF 2015
  • Vincitrice ITF G1 Toulouse 08/2015
  • Vincitrice ITF G1 Terracina 2015
  • Vincitrice ITF Leporano-Lido Gandoli 2015
  • Finalista ITF G2 Villa Verucchio 2015
  • Finalista Tower Cup Indoor Pisa 02/2016
  • Finalista Campionato Italiano FIT Indoor 2016
  • Vincitrice ITF G1 Reunion 2016
  • Vincitrice ITF Lido di Classe 2016
  • Finalista ITF Open Gran Canaria 2016
  • Campionessa Italiana FIT 2016
  • Vincitrice ITF G1 Kazan 07/2016
  • Vincitrice ITF G3 Lido degli Estensi 07/2016
  • Finalista Campionato Mondiale ITF 2016
  • Finalista ITF G1 Royan 2016
  • Vincitrice ITF G1 Terracina 2016
  • Finalista Campionato Europeo ITF 2016
  • Semifinalista Campionato Europeo ITF Doppio Misto 2016
  • Finalista ITF G1 Santos 09/2016
  • Finalista ITF G1 Joao Pessoa 04/2017
  • Finalista Open Magnum Cup Roma 05/2017
  • Finalista ITF Lignano Sabbiadoro 2017
  • Finalista ITF Lido degli Estensi 2017
  • Finalista Campionato Italiano Singolare FIT 2017
  • Semifinalista Campionato Italiano FIT 2017
  • Campionessa del Mondo ITF a Squadre 2017 (Team Italy)
  • Semifinalista Campionato del Mondo ITF 2017

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close