Mingozzi Alex

Mingozzi Alex
Italy

Web Site: http://www.alexmingozzi.com/

Nickname:
Mingo
Height/Weight:
190 cm / 95 kg
Nationality:
Italian
Hand:
Right
Racket:
Vision
City:
Ravenna

Description

Nato a Cotignola (ITA) il 15 Giugno 1981
Vera icona del beach tennis, a 28 anni era già il più decorato di tutti. Assieme a Marighella è anche il più conosciuto, avendo partecipato (vincendo quasi sempre) a tanti tornei in giro per il mondo.

I fondamentali della pallavolo, la grande potenza fisica e velocità spiegano l’efficacia di servizio, smash e “veronica”. Negli ultimi tempi ha migliorato il gioco sotto rete, adesso è un’arma totale.

Born in Cotignola (ITA) on June 15, 1981
A true icon of beach tennis, at age 28 he was already the most decorated of all. Together with Marighella is also the best known, having participated (winning almost always) in many tournaments around the world. Volleyball fundamentals, the great physical power and speed explain the effectiveness of his serve, smash and “veronica”. In recent years has improved the game at the net, now he’s a total weapon.

    Palmares:

  • Campione del Mondo 2000
  • Campione Italiano 2001 Singolo e Doppio Maschile
  • Vice Campione del Mondo 2001
  • Campione Italiano 2002 Singolare
  • Campione del Mondo 2002 Doppio Maschile e Singolare
  • Campione del Mondo 2003 Singolare
  • Campione Italiano 2004 Singolare
  • Vincitore Trofeo Fiorellini 2004
  • Campione Italiano IFBT 2005 Singolare
  • Campione del Mondo 2005 Doppio Misto
  • Campione Italiano FIT 2006 Singolare
  • Finalista Campionati Ttaliani FIT 2006
  • Campione del Mondo 2006 Singolare
  • Vice Campione del Mondo 2006
  • Vincitore Circuito BTM Master 2006
  • Campione del Mondo IFBT 2007 in Doppio Maschile e Misto
  • Campione Internazionali di Miami 2007
  • Campione Internazionali USA 2007
  • Vincitore Trofeo Fiorellini 2007
  • Vincitore Torneo Città di Cervia 2007
  • Vincitore Open di Lugano 2008
  • Vice Campione del Mondo IFBT 2008
  • Vincitore Torneo Città di Cervia 2008
  • Vincitore Internazionali di Aruba 2008
  • Vincitore Internazionali di Praga 2008
  • Vincitore Tappa BTT S.Mauro Mare 2009
  • Vincitore Tappa BTT Lido Estensi 2009
  • Vincitore Tappa BTT Fano 2009
  • Vincitore Tappa BTT San Benedetto D.Tronto 2009
  • Vincitore Tappa BTT Lido di Spina 2009
  • Vincitore Coppa del Mondo Consorzio Marchi 2009 Doppio e Doppio Misto
  • Vincitore Torneo Città di Cervia 2009
  • Campione Internazionale di Miami 2009
  • Vincitore Internazionali di Aruba 2009
  • Campione Internazionali di Canarie 2009
  • Campione Internazionali USA 2009
  • Campione Italiano FIT Indoor 2010
  • Semifinalista Campionati Mondiali ITF 2010
  • Vincitore ITF Ferrara 2010
  • Finalista ITF Cagliari 2010
  • Vincitore ITF Marina di Ugento 2010
  • Finalista ITF Margherita di Savoia 2010
  • Campione Italiano FIT 2010
  • Vincitore ITF Ostia 2010
  • Vincitore BTM Tirrenia 2010
  • Vincitore ITF Bibione Cup 2010
  • Vincitore ITF Alba Adriatica 2010
  • Campione Europeo ITF 2010
  • Finalista Internazionali di Bermuda 2010
  • Vincitore Internazionali di Aruba 2010
  • Campione Internazionali USA 2010
  • # 1 Ranking FIT Maschile 2010
  • # 1 Ranking ITF Maschile 2010
  • Vincitore ITF Reunion 2011
  • Vincitore ITF Mauritius 2011
  • Vincitore ITF Key Biscayne 2011
  • Finalista ITF Stuttgart Porsche Cup 2011
  • Vincitore ITF Senigallia 2011
  • Finalista ITF Golden Tour Marina Romea 2011
  • Finalista ITF Golden Tour Rovigo 2011
  • Semifinalista Campionati Italiani FIT 2011
  • Finalista ITF Golden Tour San Benedetto d.Tronto 2011
  • Vincitore ITF Fregene 2011
  • Vincitore ITF Bermuda 2011
  • Vincitore ITF Stuttgart Porsche Cup 2012
  • Vincitore ITF Marina Romea 2012
  • Semifinalista Campionati Mondiali ITF 2012
  • Finalista ITF New York 2012
  • Finalista ITF Bermuda 2012
  • Vincitore ITF Sanya 2012
  • Vincitore ITF Tokyo Rakuten Open 2012
  • Campione Italiano FIT a Squadre 2012 (ASD BT Abruzzo)
  • Finalista ITF Mauritius 2013
  • Vincitore ITF Oefflingen BT Cup 2013
  • Vincitore ITF G2 Albena Open 2013
  • Finalista Trofeo Città di Riccione 2013
  • Finalista ITF Royan 2013
  • Vincitore ITF New York 2013
  • Vincitore ITF Bermuda 2013
  • Finalista ITF Carnon
  • Finalista ITF Porto Seguro 2013
  • Vincitore ITF Hermosa Beach 2013
  • Vincitore ITF Costa do Sauipe 2013
  • Finalista ITF G1 Santos 2014
  • Finalista ITF G1 Mauritius 2014
  • Vincitore ITF G1 Reunion 2014 Doppio Misto
  • Vincitore ITF Balneario Camboriu 2014
  • Vincitore ITF Ft.Myers 2014 Doppio e Doppio Misto
  • Vincitore ITF G1 Torre del Lago 2014
  • Vincitore ITF G1 New York 2014
  • Vincitore ITF G1 Bermuda 2014
  • Vincitore ITF G1 Puerto Rico 2014
  • Vincitore ITF G1 Santos 09/2014
  • Vincitore ITF Rakuten Open G1 Tokyo 10/2014
  • Campione Italiano FIT a Squadre 2014 (ASD BT Abruzzo)
  • Vincitore Dubai International Singles Tournment 2014
  • Finalista ITF G2 Ingelheim 2015
  • Semifinalista Campionato Italiano FIT Doppio Misto 2015
  • Semifinalista Campionato Mondiale Doppio Misto ITF 2015
  • Finalista ITF G1 Toulouse 08/2015
  • Finalista Campionato Italiano FIT a Squadre 2015 (BT Bibione Sport)
  • Finalista ITF G1 St.Pierre Reunion 2015
  • Finalista ITF G1 Fukuoka 08/2016
  • Finalista ITF G1 Porto Alegre 10/2016

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close